78194

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek (e-mailem) --- 27. 9. 2006
Re: Medové pivo

No slad dodává jednu z aroma a chuti piva. Nahradit ho úplně cukrem nebo
medem, tak z toho nevyjde pivo, ale něco jako medovina. Částečný přídavek
buď vytváří originální chuť u zvláštních piv nebo může ve velkovýrobě asi to
pivo zlevnit, nějaký cukr, případně dokonce afinovaný nebo i možná v melase
tomu dodá stejná procenta alkoholu a je určitě levnější než cukry z výtažku
ze sladu.
Ale dnes v době nadbytku medu medové pivo mně moc nezní. Já bych navrhoval
to nazývat z opačné strany něco jako pivní, pivovou nebo pivařskou medovinu,
ani jeden z názvů mně nesedí, ale lepší mně teď nenapadá. Prostě nápoj, kde
hlavní cukerná a lihutvorná složka je tvořena medem a sladový výtažek je tam
přidáván v menším množství hlavně k úpravě chuti, aby výsledný nápoj získal
trošku pivní chuť. A aby to nebyl ulepený a přeslazený likér, jako je
medovina prodávaná na stáncích, kde si člověk dá jeden kalíšek a má toho
dost, ale nápoj, u kterého je možné posedět a pít ho případně i na žízeň a
který by tedy mohl být alternativou piva.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: <>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, September 27, 2006 9:05 PM
Subject: Re: Medové pivo


KECÁŠ! Tam se vařením sladu škrob štěpí na cukry a se následné kvasí. viz
http://infowebz.com/pivo/vyroba.htm

pepan



_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18813


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu